Prvo mesto za Opel Ampero

Evropska statistika prodaje avtomobilov za mesec maj je pokazala, da med električnimi avtomobili kar 20 odstotkov tržnega deleža zaseda Opel Ampera.

19. 7. 2012

S tem seveda zaseda prvo mesto med električnimi avtomobili, najbolje pa je prodajana prav na Oplu pomembnih trgih, torej domači Nemčiji in bližnjih Švici in Nizozemski. Na slednjo so pri Oplu še posebej ponosni, saj tudi država (s subvencijami) močno vzpodbuja razvoj e-mobilnosti. V maju je tako denimo Ampera na Nizozemskem dosegla več kot 77-odstotni tržni delež med osebnimi električnimi avtomobili. V Nemčiji je tržni delež dobrih 30 odstotkov, v Švici pa 44.

Smo pa dobro sprejeli Opel Ampero tudi Slovenci. V prvem mesecu po začetku prodaje v juniju je bilo registriranih (sicer ne tudi prodanih) 6 Amper, kar predstavlja 50-odstotni tržni delež med električnimi vozili.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri