Opel Astra kabriolet je potrjena

Če boste pogledali na strani, ki so namenjene avtomobilskemu salonu v Ženevi, boste opazili Volkswagnovno novost, svežega Golfa kabrioleta. Ta bo v letu 2013 dobil konkurenta iz nemškega Rüsselsheima. No, Opel je naznanil, da bodo prihajajočo brezstrešno različico Astre izdelovali v poljski tovarni v Gliwicah.

Opel Astra kabriolet je potrjena (foto: Opel Astra kabriolet) Opel Astra kabriolet
15. 3. 2011

Nemci so potrdili, da bo novi kabriolet zgrajen na enaki osnovi kot Astre najnovejše generacije, torej kombilimuzina, kombi Sports Tourer in prihajajoča trivratna Astra GTC. Pri Oplu so v isti sapi razkrili, da bo njihov novi najmanjši model, namenjen skoraj izključno mestni vožnji, na trg prišel prav tako v letu 2013.

»Novi kabriolet bo dopolnil našo pestro ponudbo vozil,« je povedal predsednik Opla Nick Reilly. »Izhajal bo iz dolgoletne tradicije legendarnih, z močnimi čustvi prežetih Oplovih kabrioletov, ki so odločno prispevali k uveljavitvi znamke. S tekočo in elegantno obliko bo naš novi kabriolet popolnoma izpolnil vsa pričakovanja.« Več o novem kabrioletu pri Oplu niso hoteli povedati.