Opel bo oblikovalca Ampere 2020 nagradil s prakso v oblikovalskem studiu

23. 1. 2012
Deli
Opel bo oblikovalca Ampere 2020 nagradil s prakso v oblikovalskem studiu

Verjetno vas je med obiskovalci Avtomagazinove spletne strani več takih, ki namesto integralov v šolske zvezke rišete avtomobile. Če so vaše sanje postati oblikovalec avtomobilov, bo tale Oplova ponudba vsekakor zanimiva.

Opel je v sodelovanju s spletno stranjo Car Design News razpisal natečaj 'Dizajnirajte Ampero 2020'. 2020? Jap, študentje bodo oblikovali električni avtomobil prihodnosti in s pomočjo družabnih omrežij komunicirali z ostalimi udeleženci razpisa.

"Želimo si naprednega dizajna in aktivnega odzivanja na zamisli natečaja. Posebej vznemirljivo je videti, kakšne zamisli imajo dizajnerji jutrišnjega dne," pravi Mark Adams, podpredsednik Opla zadolžen za dizajn vseh vozil.

Na natečaju lahko sodelujejo evropski študentje katerekoli smeri dizajna, najboljši pa bodo nagrajeni s plačano prakso v Oplovih oblikovalskih studijih. Natečaj je sestavljen iz dveh faz: v prvi bodo sodelujoči do maja 2012 predstavili zamisli olikovanja notranjosti in zunanjosti avtomobila, nato pa bodo izbrani finalisti do avgusta 'pilili' svoje ideje do avtomobilskega salona v Parizu, kjer bodo razglasili zmagovalca.

Več na www.cardesigncontest.com.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol