Opel Mokka X - bolj drzna in elegantna

4. 2. 2016
Deli

Pri Oplu so predstavili prenovljenega lahkega terenca Mokko, ki je kot Mokka X dobil bolj drzen in mišičast nastop ter bolj prefinjeno notranjost, ki se zgleduje pri novi Astri.

Mokko X bodo predstavili marca na avtomobilskem salonu vŽenevi, jeseni pa bo na trg prišla, kot pravijo s svežim bolj drznim videzom in bolj elegantno notranjostjo ter novo generacijo info-zabavnostnih pripomočkov, s čimer bo postala najbolje povezan športni terenec na trgu. Notranjost, ki se zgleduje pri novem Oplu Astri, so oblikovali predvsem okoli dveh na dotik občutljivih zaslonov, 7- in 8-palčnega.

Poleg zadnje generacije 1,6-litrskega 'šepetajočega' dizelskega motorja z močjo 110 ali 136 'konj'bo na voljo tudi z novo generacijo 1,4-litrskega turbo bencinskega motorja z neposrednim vbrizgavanjem goriva v valje. Ta bo na voljo v kombinaciji s 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom, sistemom start/stop in prilagodljivim štirikolesnim pogonom, porabil pa bo 6,6 litra goriva na stop kilometrov in v zrak izpustil 154 gramov ogljikovega dioksida na kilometer.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja