Opel predstavlja vizijo svoje prihodnosti, študijo Opel GT X Experimental

22. 8. 2018 | Matija Janežič
Deli

Opel nadaljuje napovedi svoje prihodnje strategije PACE! Tokrat v obliki študije Opel GT X Experimental, drznega 4,06 metra dolgega električnega kompaktnega križanca s petero vrat in kupejevskimi potezami. Kot pravijo pri Oplu, GT X Experimental uteleša Oplove vrednote in vizijo ter zagotavlja vpogled v prihodnost Oplovih modelov, ki jih bodo do leta 2024 vse tudi elektrificirali.

Opel je med pripravo študije izhajal iz razmisleka o sebi in o svojih vrednotah, ki jih je oblikoval v 156 letih zgodovine, ki sega še pred čas prvega avtomobila in se je začela s precizno mehaniko. Tudi njihova avtomobilska dejavnost je stara že 120 let. Ugotovili so, da lahko svojo zgodovino povežejo s tremi vrednotami, nemško, dostopno in vznemirljivo, in na tej osnovi so skovali moto 'nova nemškost', v kateri so združili odličen razvoj, navdušenje nad izjemno izdelanimi stroji, intenzivno osredotočenost na funkcionalnost, kakovost in zanesljivost, ki so jih okrepili še s toplino in odprtostjo duha.

Tudi študija Opel GT X Experimental zato, kot pravijo pri Oplu, zajema esenco zgodovine podjetja in obeta vznemirljivo prihodnost ter kaže, kakšni bodo Oplovi avtomobili sredi prihodnjega desetletja. Opel se je odločil za zasnovo križanca, ker so ti trenutno najbolj priljubljeni avtomobilski segment v svetu, a ga je združil tudi s kupejevskimi potezami, da bo bolj privlačen za širše občinstvo. Ker mora biti avtomobil zato bolj učinkovit od sedanjih križancev, so mu namenili prijeme lahke arhitekture, mu zmanjšali aerodinamični odtis in ga postavili na 17-palčna kolesa, ki zagotavljajo udobje in odličen videz.

V skladu z napovedjo, da bodo do leta 2024 vsi Opli elektrificirani, je študija dobila povsem električni pogonski sklop ter delno avtonomno vožnjo tretje ravni.

Več o študiji Opel GT X Experimental boste lahko preberali v naslednjih dneh, saj se naš urednik Dušan Lukič jutri odpravlja na ekskluzivno predstavitev  novega koncepta za izbrane evropske novinarje. Seveda pa si lahko poročilo o študiji in Oplovi prihodnosti preberete tudi v deseti številki revije Avto magazin, ki izide  13. septembra.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol