Opel spodbuja vožnjo na plin

8. 10. 2013
Deli

Z novo prodajno akcijo se odločitev in investicija za tovarniško predelavo na plin izplačata še hitreje.

Opel je bil eden prvih avtomobilskih proizvajalcev avtomobilov v Sloveniji, ki je pred letom dni ponudil popolno paleto LPG-modelov. Da bi svojo ponudbo vozil na utekočinjeni naftni plin približal še večjemu številu zainteresiranih za cenovno ugoden in do okolja prijaznejši pogon, je septembra pripravil posebno ponudbo modelov s tovarniško vgradnjo LPG-pogona in Oplovo tovarniško garancijo.

Doplačilo za LPG-različico glede na primerljivo različico z bencinskim motorjem pri Corsi, Merivi, Astri in Zafiri Tourer znaša 1.000 evrov, pri Insignii pa 1.500 evrov, kar je 1.000 evrov manj glede na priporočene maloprodajne cene po ceniku. V Sloveniji je cena 95-oktanskega bencina 1,487 evra za liter, medtem ko je cena avtoplina le 0,794 evra/liter oziroma skoraj pol manj. Tako na primer znaša izračun stroška goriva v evrih na prevoženih 100 km pri Corsi 1.2 Enjoy LPG s troje vrat 5,40 evra, pri enakem bencinskem motorju brez predelave na plin pa 8,38 evra*.

Glede na vse večje število bencinskih črpalk, ki ponujajo tudi polnjenje avtoplina – trenutno jih je v Sloveniji 87, postajajo vozila na LPG vedno bolj privlačna in cenejša alternativa predvsem bencinskemu motorju, pri nekaterih modelih pa tudi dizelskemu motorju. Za vozila s pogonom na avtoplin se odločajo predvsem kupci, ki prevozijo veliko število kilometrov in želijo zmanjšati stroške goriva, in okoljsko ozaveščeni uporabniki avtomobilov.

*Podatki na dan 9. 9. 2013, pri čemer so bile objavljene cene goriva: Q Max 95 1,523, Q Max dizel 1,406 in Q Max LPG 0,794 evra.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja