Novo v Sloveniji: Opel tudi v Sloveniji s serijsko predelanimi vozili na plin

19. 10. 2012
Deli
Novo v Sloveniji: Opel tudi v Sloveniji s serijsko predelanimi vozili na plin

Opel Slovenija je skupaj z družbo Petrol predstavil svojo paleto vozil s serijskim pogonom  na avtoplin.

Poteza ne čudi, saj je avtoplin (LPG) trenutno najboljša alternativa klasičnim gorivom, ob tem pa je tudi ekološki in predvsem najbolj gospodaren. Avtoplin prinaša številne prednosti, med katerimi velja izpostaviti znatno znižanje stroškov goriva (odvisno od prevoženih kilometrov tudi do 50 odstotkov), podaljšano življenjsko dobo motorja in preprosto uporabo, saj je preklapljanje med plinskim in bencinskim pogonom povsem samodejno. Uporabnik ob tem s svojim avtomobilom lahko dosega večje razdalje z enkratno polnitvijo (tudi do 1.500 kilometrov), hkrati pa motor pri delovanju na plin v ozračje izpusti občutno manjše količine škodljivih snovi.

V Evropi se trenutno vozi že več kot 61.000 različnih Oplovih modelov, ki za pogon uporabljajo tudi avtoplin. Zdaj aktivno s ponudbo že tovarniško predelanih vozil Opel vstopa tudi na slovenski trg. V ponudbi bodo Corsa, Meriva, Astra, Zafira Tourer in Insignia, ki so od primerljivih enakih modelov v povprečju dražji za približno 2.000 evrov, a so pri Oplu za kupce že pripravili nekatere ugodnosti. Hkrati se jim je pridružila tudi družba Petrol (ki ima trenutno po vsej Sloveniji že 56 točilnih mest za avtoplin – LPG), saj kupcem Oplovih vozil na plin podarijo kartico Magna s prednaloženim dobroimetjem v višini 100 evrov.

Slovenski uvoznik pričakuje, da bi vozila s pogonom na plin v prihodnosti obsegala približno tri do pet odstotkov celotne Oplove prodaje v Sloveniji, kar v številkah pomeni 200 do 250 vozil na leto.

Ob tem so pri Oplu in Petrolu poudarili, da prepoved parkiranja v javnih parkirnih hišah za vozila na avtoplin nima zakonske podlage, zato so jo številne garažne hiše že odstranile, hkrati pa oba ponudnika zatrjujeta, da je avto z vgrajeno inštalacijo za avtoplin povsem varen tudi pri hujših trčenjih.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"