Opel Zafira je prenovljena

31. 5. 2016
Deli

Opel je predstavil prve podatke o novi Zafiri, ki je na prednjem delu izgubila predvsem luči v obliki bumerangov in postala bolj podobna novi Astri.

Opel je od leta 1999, ko je predstavil prvo generacijo, prodal okrog 2,7 milijona primerkov svojega praktičnega limuzinskega kombija, ki se je ob uvedbi od tekmecev razlikoval predvsem po sistemu zlaganja sedežev Flex 7.

Kot pravijo pri Oplu, bo Zafira tudi v prihodnje obdržala vse atribute praktičnosti in udobja, ponašala pa se bo tudi s svežo obliko, ki veliko povzema po novi Astri, vključno z žarometi AFL LED. Preoblikovan in bolj preprosto zasnovan bosta tudi voznikov delovni prostor in potniška kabina, v kateri bo na voljo najnovejši informacijsko-razvedrilni vmesnik Opel IntelliLink s kompatibilnostjo na Apple CarPlay in Android Auto ter Opel OnStar, vključno z brezžično točko 4G/LTE, kjer bo ta na voljo.

V prtljažniku bo ob zloženih sedežih v tretji vrsti na voljo 710 litrov prtljažnega prostora, ki se ga bo z zlaganjem druge sedežne vrste lahko povečalo na 1.860 litrov, drobnarije pa bodo potniki lahko shranili še v 30 različnih predalov in vdolbin.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja