Panamera se pelje v drugo generacijo

29. 6. 2016
Deli

Porsche je predstavil drugo generacijo športne štirisedežne limuzine Panamere, ki jo je že mogoče naročiti, širša javnost pa si jo bo lahko ogledala jeseni v Parizu.

Oblikovno je Panamera v drugi generaciji bolj evolucijska nadgradnja prve generacije kot pa revolucija, kkakršno je napovedovala študija Mission E. Oblikovalci so ji namenili tudi precej elementov drugih novejših modelov, kot so 911 in dvojec 718 Cayman in Boxster.

Panamera je v drugi generaciji nekoliko zrasla, saj je s 5,05 metra za 3,5 centimetra daljša, z 1,93 metra pa za pol centimetra širša od predhodnice, za tri centimetre se je podaljšala tudi medosna razdalja, prtljažnik pa je pridobil 55 litrov in ponuja 495 litrov praznine z možnostjo povečanja na 1304 litrov. Notranjost obvladuje 12,3-palčni barvni na dotik občutljivi zaslon, ki nadomešča tudi določena stikala, potnike pa med drugim razvaja zvočni sistem ugledne znamke Burmeister.

V začetku bodo na voljo 3 različice: Panamera 4S z 2,9-litrskim bencinskim šestvaljnikom, Panamera 4S Diesel s 4-litrskim turbodizelskim motorjem V8 in Panamera Turbo s 4-litrskim Biturbo motorjem V8. Vsi motorji bodo delovali v sklopu z 8-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko in pogonom na vsa štiri kolesa.

Panamera Turbo druge generacije se je sicer že dokazala tudi na dirkalni stezi, saj je severno pentljo dirkališča Nürburgring prevozila v 7,38 sekunde.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja