Pariz 2018: Citroën je pokazal evropskega C5 Aircrossa, hibrid bo popil le 2 litra na 100 kilometrov

2. 10. 2018
Deli

Potem ko jo je pred časom napovedal ob predstavitvi kitajske različice, je Citroën v Pariz pripeljal evropsko različico križanca C5 Aircross.

O različici z motorji z notranjim zgorevanjem smo že pisali in si lahko o njej več preberete v obširnem zapisu o evropskem C5 Aircrossu, a je francoska znamka na salonu v Parizu pokazala še nekaj več.

Na Citroënovem razstavnem prostoru v Parizu smo si lahko namreč ogledali študijo priključnohibridne različice Citroëna C5 Aircrossa SUV Hybrida Concepta. Več o zmogljivostih serijskega priključnohibridnega Citroëna C5 Aircrossa bomo sicer lahko izvedeli prihodnje leto, ko bo predstavljena serijska izvedba, a če bo tehnika enaka kot v študiji, bo šlo za precej kompetenten avtomobil.

Študijo namreč poganja kombinacija motorja na notranje zgorevanje, elektromotorja in osemstopenjskega samodejnega menjalnika s sistemsko močjo 165 kilovatov, baterija s kapaciteto 13,2 kilovatne ure pa zagotavlja do 50 kilometrov električne vožnje pri hitrostih do 135 kilometrov na uro. Poraba goriva se zadržuje pri le dveh litrih bencina na sto kilometrov, izpusti ogljikovega dioksida pa pri 50 gramih na kilometer.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja