Pariz 2018: Toyota Auris je spet postala Corolla, Lexus pa nastopa z nekaj osvežitvami

2. 10. 2018
Deli

V središču Toyotine predstavitve v Parizu je karavanska različica nove Toyote Corolle Touring Sports, nič manj sveža pa ni niti petvratna različica.

Toyota Corolla – tako se spet imenujejo vse karoserijske različice – je v obeh različicah zasnovana na novi znamkini platformi TNGA-C, ki ji je omogočila sodobno emocionalno obliko, prav tako pa dva hibridna pogonska sklopa, ki sta zasnovana z 1,8- ali dvolitrskim bencinskim motorjem v središču.

Evropsko premiero je doživel tudi prenovljeni športni terenec RAV4, v Evropo pa po 14 letih odsotnosti spet prihaja Toyota Camry, ki bo na voljo tudi s hibridnim pogonom. Pred 20 leti je na pariškem avtomobilskem salonu premiero doživel Yaris, kar je Toyota zaznamovala s posebno serijo Y20, za katero bo značilna enaka zlata barva, v kateri je bil leta 1998 predstavljeni Yaris. Posebna različica Yaris GR Sport po drugi strani zaznamuje uspešno sezono ekipe Toyota GAZOO Racing.

Toyotina premijska znamka Lexus po drugi strani na salonu nastopa z osveženim Lexusom RC ter posebno serijo Lexusa LC Limited Edition v posebni 'neapeljsko rumeni' barvi in z rumenimi poudarki v notranjosti.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja