Pariz 2018: Volkswagnova skupina brez Volkswagna

2. 10. 2018
Deli

V Parizu se predstavljajo znamke Volkswagnove skupine, a brez Volkswagna, ki ga letos na avtomobilskem salonu ni. Koncernska salonska ponudba je kljub temu zelo pestra.

Z največjo ponudbo novosti je v ospredju Audi, ki je v Pariz pripeljal svoj prvi električni avtomobil, križanca Audija e-trona, ki se lahko pohvali z dvema elektromotorjema s skupno močjo 265 kilovatov in dosegom več kot 400 kilometrov v skladu s strogim ciklusom WLTP.

V Parizu je tudi majhen mestni Audi A1, svetovno premiero je doživel Audi SQ2, s katerim je Audijev najmanjši križanec vstopil v športno družino S. Z enakim motorjem, kot ga poganja Golf R, do 100 kilometrov na uro potrebuje le 4,8 sekunde. Križance zastopa Audi Q8. Omembe vreden je dirkalnik Audi R8 LMS GT3, ki namiguje na marsikatero oblikovno iztočnico pri osvežitvi serijskega Audija R8.

Tudi Škoda je pripravila nekaj novosti. Najbolj verjetno navduši Škoda Kodiaq vRS, ki se lahko pohvali s svojevrstnim rekordom na Nürburgringu, a za prihodnost znamke bi znala imeti večji pomen študija Vision RS, ki napoveduje hibridno prihodnost znamke.

In Seat? Na salonu so postavili kar lastni paviljon in na njegovo streho postavili svojo največjo novost, največjega križanca znamke z imenom Tarraco.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja