Peking: napoved novosti za kitajski trg

15. 4. 2014
Deli

V prihodnjih dneh (od 20. aprila) se bodo na pekinški avtomobilski razstavi predstavile številne novosti, bolj ali manj namenjene le največjemu trgu sveta, Kitajski.

Poleg domačih izdelovalcev, katerih nepreglednost za zunanjega opazovalca je že kar prislovična, pa bo tudi letos kar nekaj vodilnih svetovnih izdelovalcev v Pekingu pokazalo pomembne svetovne novosti.

Večina teh bo namenjena premijski ponudbi na Kitajskem, kjer so tudi številke prodajne rasti najopaznejše. Audi bo s študijo Allroad Shooting Brake še enkrat poskusil preveriti okus kitajskih kupcev za križance. Povsem drugačne vrste avtomobil pa za kitajsko premiero pripravlja BMW, namreč nadgradnjo največje serije 7, ki bo z daljšo medosno razdaljo in skoraj popolno luksuzno opremo nakazala, kako si Bavarci predstavljajo tekmovanje z napovedanim Mercedesom S600 s podaljšano kabino. Nova študija BMW bo limuzinska različica študije Gran Lusso, predstavljene lani v Italiji. Mercedes-Benz bo tudi predstavil študijo, in sicer bo to Concept Coupe, s katerim nameravajo kmalu dopolniti ponudbo. Gre za dodaten kupejevski model na platformi dosedanjega ML.

Lexus bo prav v Pekingu pripravil svetovno premiero svojega manjšega terenca z oznako NX, serijskega modela lani v Frankfurtu predstavljene študije LF-NX.

Tudi Citroën bo prav za kitajske kupce predstavil iz DS5 razvito limuzino DS5 LSR. Za zdaj gre sicer za študijo, toda pričakovati je, da bo že v roku leta dni končana tudi serijska različica.

Dve novi študiji naznanja Honda, ena bo namenjena zgolj kitajskemu trgu, druga z imenom Spirior pa menda tudi nekaterim azijskim trgom.

Prenovljeni model CTS napoveduje ameriški Cadillac, Infiniti pa bo predstavil že povsem za serijsko izdelavo pripravljeno najzmogljivejšo različico modela Q50 z dodatno oznako Eau Rouge.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"