Peter Podlunšek je novi BMW M Red Bull Air Race predstavnik

3. 6. 2016
Deli

O letalskih sposobnostih Petra Podlunška obstaja kup nespornih dokazov, z junijem 2016 pa bodo z BMW M vozilom postavljene na preizkušnjo tudi njegove vozne sposobnosti. Peter se trenutno nahaja v Čibi, kjer bo ta konec tedna na sporedu 3. dirka sezone.

Peter Podlunšek, prvi slovenski pilot, ki nastopa v svetovnem prvenstvu Red Bull Air Race, je postal še prvi slovenski predstavnik znamke BMW M. Peter, ki je letošnje leto postal del elitnega razreda Master v svetovnem prvenstvu Red Bull Air Race, je naredil naslednji, edini logični korak: vstopil je še v razred premium-športnih lastnikov strojev tudi na cesti.

Elitni razred v zraku in na cesti

Mož hladne glave in vroče krvi, podjetnik, najuspešnejši slovenski akrobatski pilot, od leta 2014 dalje pa tudi tekmovalni pilot svetovnega prvenstva Red Bull Air Race, je postal prvi slovenski predstavnik BMW M. Peter je na svetovnem prvenstvu Red v zračnih dirkah v razredu Challenger lansko leto zasedel drugo mesto, poleg tega pa je v isti sezoni še trikrat stal na zmagovalnih stopničkah. Letos mu je z uvrstitvijo v elitni razred Master uspel veliki met - uradno najhitrejši slovenski motošportnik je tako postal del druščine 14-ih najboljših pilotov ter del najvišje kategorije najhitrejše motošportne serije na svetu.

Letošnjo sezono je začel z dvanajstim mestom v Abu Dabiju in izjemnim osmim mestom v Spielbergu, že jutri pa ga čakajo kvalifikacije za dirko nad odprtim morjem v japonski Čibi.

Karkoli letošnje poletje pa Peter ne bo strašil samo ptic na nebu, ampak - s svojim novim superšportnim avtomobilom - tudi na cesti. Slovenski letalski as se je za BMW M znamko odločil prav zaradi dinamičnosti, veselja in inovativnost znamke, ki so lastnosti, s katerimi se opiše tudi sam. Avtomobili BMW M ga spominjajo na letalsko kabino po kvaliteti, varnosti in ekskluzivnosti, ki jih vozila te znamke utelešajo.

BMW M

Najmočnejša črka na svetu že od nekdaj na avtomobilih simbolizira športne, vpadljive aerodinamične modele. Avtomobili že od nekdaj združujejo neomejeno vsakodnevno uporabnost, a hkrati z dirkalnimi geni nudijo neomejen užitek v vožnji, športne zmogljivosti in vedno najmodernejšo tehnologijo. V primerjavi s klasičnimi BMW modeli, imajo vozila BMW M bolj aktiven, agilen in dinamičen karakter. Vsi BMW M modeli so navdihnjeni z idejo o združevanju preverjenih visokotehnoloških rešitev iz sveta motošporta z izjemnimi zmogljivostmi na vsaki cestni podlagi.

Povezavo med znamko in svojo ekipo pa vidi tudi Podlunšek: "Sodelovanje z znamko BMW M, ki se je odločila, da me podpre kot pilota razreda Master svetovnega prvenstva Red Bull Air Race, jemljem kot veliko čast in še večjo odgovornost. M kot motivacija torej! Gre za znamko, ki je v več kot štirideset letih postala kultna in ima danes skoraj mistično moč. Mislim, da je BMW M ekipi Peter Podlunšek Racing pisan na kožo, saj ima z našim športom in filozofijo veliko skupnega. Črka M BMW vozilu pomeni motošport v najčistejši obliki, sam pa sem predstavnik najhitrejše motošportne serije na svetu. Tako kot inženirji linije M snujejo avtomobile na način, da vanje vdihnejo čim več dirkaške duše, se tudi tehnik naše ekipe s sodelavci loteva našega dirkalnega letala Edge 540 V2. Nizko, natančno in izjemno hitro letenje med piloti na zračni progi v človeku vzbuja podobne občutke, kot jih ima, če izkusi moč popolnega cestnega dirkalnika. Črka M pomeni nič manj kot vrhunskost in to je tisto, za kar si prizadevam tudi sam: na tekmovalni progi, med akrobatskim letenjem, v poslu in v vsakdanjem življenju."

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"