Peter Podlunšek ponovno četrti, a za korak bližje finalu v Las Vegasu!

6. 9. 2015
Deli

Dirkaški vikend na legendarnem dirkališču Red Bull Ring v Spielbergu, kjer se je odvila 6. dirka v sezoni svetovnega prvenstva Red Bull Air Race, si bomo zapomnili predvsem po apokaliptičnem dežju na dan kvalifikacij in zato za malenkost spremenjenem tekmovalnem sistemu v pokalu Challenger, spektakularnem odstopu domačega heroja Hannesa Archa in po dolgo pričakovani zmagi Matta Halla v razredu Master.

Piloti "izzivalci" so se zato danes ob 13. uri na progo lahko podali dvakrat. Sprememba je bila v vsakem pogledu dvorezen meč - dve vožnji sta pomenili, da bodo vsaj v eni piloti tvegali čisto vse, zaradi česar smo dejansko dobili dva vrhunska časa proge - zmagovalcu Mikaelu Brageotu in drugouvrščenemu Petru Kopfsteinu sta uspela fenomenalna leta, razlika med njima je bila praktično minimalna, Šved Ryfa pa je za njima zaostal že sekundo in pol.

Naš as Peter Podlunšek je tekmo zaključil na četrtem mestu - tokrat je sicer progo odletel brez napak, a je bil malenkost prepočasen. "Morda sem res premalo tvegal, a si nisem mogel privoščiti, da bi si zapravil finale prvenstva," je povedal nad časom rahlo razočarani Peter, a če bi danes tvegal čisto vse in napravil napako, ki bi ga stala dobre uvrstitve, bi bila prognoza za finale dosti manj optimistična. V ekipi smo zato zadovoljni in že nestrpno čakamo zadnji dve tekmi na koledarju svetovnega prvenstva Red Bull Air Race: 26. in 27. septembra se bo letelo v Teksasu, natančneje nad ovalnim dirkališčem za NASCAR v Fort Worthu, 17. in 18. pa se bo prvenstvo najhitrejše motošportne serije na svetu sklenilo v Las Vegasu.

Tekma na izpadanje razreda Master je bila tokrat zaradi spektakularnega dostopa lokalnega heroja Hannesa Archa malo manj napeta, zato pa je dnevu dodala nekaj emocij. Arch je v dokaj močnem vetru zadel startna vratca, nato pa se odločil za "varnostni izvlek" s proge ali SCO (Safety Climb Out). Poteza bo avtrijskega superšportnika verjetno stala naslova svetovnega prvaka in bo močno olajšala zmagovalni pohod Paula Bohnomma.

V krog osmih polfinalistov so se uvrstili Goulian, ki je letel proti Šonki, McLeod in Chambliss, Dolderer in Hall ter Paul Bohnomme in Peter Besenyei, kot današnji "najhitrejši poraženec". V finale štirih so se uvrstili Paul Bohnomme, Matt Hall in Paul Šonka, od katerih je bil končno najhitrejši Avstralec Matt Hall. Nihče se ne bi zmage tako zelo razveselil, kot Matt Hall, niti Hannes Arch, saj so se Halla že dolgo držala druga mesta, današnja zmaga pa je bila prva v njegovi karieri.

V skupni razvrstitvi pokala Challenger, katerega del je že drugo leto naš Peter Podlunšek, trenutno vodi Petr Kopfstein, pred Ryfo in Brageotom. Podlunšek je peti. V razredu Master s petimi točkami naskoka pred današnjim zmagovalcem Hallom še vedno vodi najuspešnejši tekmovalec v zgodovini prvenstva Bohnomme, Hannes Arch je tretji.

Spet se oglasimo 26. septembra iz Teksasa, takrat že s kavbojskimi klobuki ... :-)

TEAM PP37

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"