Dva pomembna bencinska servisa sta od danes naprej spet odprta. To so glavne novosti

18. 1. 2024 | STA
Deli
Dva pomembna bencinska servisa sta od danes naprej spet odprta. To so glavne novosti (foto: Petrol)
Petrol

34 let po postavitvi sta bencinska servisa ob enem izmed najprometnejših in najbolj pomembnih odsekov, popolnoma prenovljena in posodobljena.

Energetska družba Petrol je danes uradno odprla prenovljena bencinska servisa na južni ljubljanski obvoznici Barje sever in Barje jug. Gre za najsodobnejši prodajni mesti v tem delu Evrope, ki sta prikaz Petrolove ambicije postati vodilni ponudnik energetskih rešitev v regiji, je dejal predsednik uprave Sašo Berger.

Petrol

Odražata Petrolovo vizijo postati integriran partner v energetski tranziciji, je dodal. Poleg navadnih in alternativnih goriv so na servisih tudi ultra hitre polnilnice za električna vozila, ki se bodo napajale iz sončnih panelov, izdelana je predpriprava za polnilna mesta za utekočinjeni naftni plin in vodik. Poleg Petrolovih prodajaln površine okoli 1000 kvadratnih metrov je na voljo tudi kulinarična ponudba restavracij Marche in McDonald's.

Kot so sporočili iz družbe, so prodajni mesti, ki so ju postavili leta 1990, začeli rekonstruirati v začetku lanskega poletja. Dela so na obeh lokacijah potekala sočasno, v tem času sta bili prodajni mesti pet mesecev zaprti. 24. decembra so najprej odprli prodajno mesto na severnem delu, v tem tednu pa še prodajno mesto na južnem delu obvoznice.

Petrol

Petrol je ob priložnosti Krajinskemu parku Ljubljansko barje doniral 3000 evrov za obnovo življenjskih prostorov žabe plavček.

Preberite še: