Peugeot z vedno bolj čistimi motorji

Pri Peugeotu se še naprej trudijo zmanjšati emisije CO2, pa tudi porabo goriva svojih motorjev.

20. 3. 2015

Kot pravijo, jim to uspeva tudi zaradi pospešene uvedbe trivaljnih bencinskih motorjev PureTech in dizelskih motorjev BlueHDi. Hkrati ponujajo nov bencinski motorj 1.6L THP, pa tudi nov menjalnik EAT6. Posledično trenutno že 20 vozil znamke Peugeot v svoji kategoriji moči dosega najnižje emisije CO2 (5 motorjev PureTech, 3 motorji 1.6L THP in 12 motorjev BlueHDi). Model 208 se ob nizki porabi pohvali tudi z emisijami CO2 v vrednosti 79 g/km, s čimer je najbolj varčen avtomobil z motorjem na notranje zgorevanje na svetu, večji 308 pa z emisijami CO2 v vrednosti 82 g/km dosega rekordno vrednost v tržnem razredu kompaktnih vozil.

Ti motorji ustrezajo prizadevanju znamke Peugeot po okolju prijaznem razvoju, predvsem prek vse bolj čistih motorjev, ki se ponašajo z vse nižjimi emisijami CO2. Zahvaljujoč njim, je skupina PSA PEUGEOT CITROËN v letu 2014 znova obdržala mesto vodilne v Evropi s povprečno vrednostjo 110,3 gramov CO2/km, kar je precej manj kot znaša povprečna vrednost na evropskem trgu - 123,7 gramov. Ta rezultat je bil dosežen brez spreminjanja sestave avtomobilskih razredih.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri