Pijan sedel za volan mestnega avtobusa in povzročil nesrečo

19. 9. 2024 | Jaka Drozg
Deli
Pijan sedel za volan mestnega avtobusa in povzročil nesrečo (foto: Srdjan Zivulovic/Bobo)
Srdjan Zivulovic/Bobo

V času nesreče je imel v krvi skoraj štiri promile alkohola.

V torek se je 47-letni voznik avtobusa na Dunaju popolnoma pijan usedel za volan in povzročil nesrečo. V nesreči je poškodoval dva parkirana avtomobila in avtobus, na srečo pa ni poškodoval ljudi. V času dogodka na avtobusu ni bilo potnikov, so pa priče, ki so bile na kraju nesreče, takoj obvestile policijo. 

Ti so voznika avtobusa našli v vozilu, ta pa jim ni mogel dati nobenih informacij o tem, kako je prišlo do nesreče. Opravljen preizkus alkoholiziranosti je pokazal skoraj štiri promile alkohola v krvi. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in ga ovadili. Po dogodku si je 47-letnik poškodoval glavo, medtem ko je poskušal pobrati nahrbtnik. Ponudili so mu prvo pomoč in poklicali reševalce, ki so moškega odpeljali v bolnišnico.

Po izjavi Wiener Lokalbahnen, ki upravlja avtobusni promet na Dunaju, je šlo za Avstrijca z bosanskimi koreninami, ki ga bodo odpustili. Tiskovni predstavnik podjetja Michael Unger je za oe24 povedal: "Moški do zdaj še nikoli ni pritegnil nobene pozornosti. Res ne vemo, kaj ga je pičilo. Šokirani smo, a tudi olajšani, da ni bilo nobenih poškodb." 

Novo na Metroplay: Peter Prevc iskreno o težkih trenutkih kariere in o očetovstvu | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem