Pijani voznik objavil video priznanje za nesrečo s smrtnim izidom

9. 9. 2013
Deli
"Prevzel bom popolno odgovornost za kar sem storil." - Ker sem rekel, da bom. (foto: YouTube)
YouTube

Šokanten video je razburil spletno javnost: pijani voznik, ki je povzročil nesrečo s smrtnim izidom, je priznanje objavil kot YouTube video.

Tudi v Sloveniji dobro vemo, kako enostavno je povzročiti prometno nesrečo in pobegniti. Koliko pa je potem takšnih, ki jim slaba vest ne dovoli ostati skrit? Bolj malo. Med njimi je Matthew Cordle, mladenič, ki je 22. junija letos v zvezdni državi Ohio vozil vinjen, zapeljal svoj poltovornjak na nasprotni pas in povzročil nesrečo, v kateri je umrl Vincent Canzani. 

S kraja nesreče je pobegnil. Odvetnik mu je nato celo zatrdil, da ker policija ni našla oprijemljivih dokazov, nihče nikoli ne bo izvedel, kdo je povzročil nesrečo. Matthew bi lahko to napako v življenju popolnoma preskočil. A mu vest ni dovolila.

Na YouTube je objavil pretresljiv, nekaj manj kot 4 minute dolg videoposnetek z naslovom "I killed a man" (Ubil sem človeka), v katerem prizna vse. Ustno, pisno, jasno. Sedaj je na vrsti tožilstvo, Matthew pa bo prejel obtožnico, ki ga lahko pošlje v zapor za osem let. 

Matthew je povedal, da je video objavil tudi zato, da bi odvrnil ljudi od pitja alkohola, če nameravajo voziti.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol