Pininfarina za Pebble Beach pripravlja predstavitev vizije hiperšportnega avtomobila

16. 8. 2018 | Matija Janežič
Deli

Automobili Pininfarina v vlogi novega proizvajalca superšportnih avtomobilov za prireditev Concours d'Elegance Pebble Beach pripravlja študijsko predpremiero svojega prvega modela, hiperšportnika Automobili Pininfarina PFO, ki bo premiero doživel marca na avtomobilskem salonu v Ženevi, izdelali pa ga bodo v omejeni seriji 150 primerkov.

Kot se je pohvalil šef oblikovanja Luca Borgogno, bo PFO najlepši povsem električni športni avtomobil na svetu. Oblikujejo ga v studiu Pininfarina SpA Design, vsak primerek pa bodo po letu 2020, ko naj bi stekla njegova proizvodnja, ročno izdelali v delavnici Pininfarina SpA v italijanskem Cambianu.

Na PFO so med drugim vplivali znameniti avtomobili, ki so jih oblikovali pri Pininfarini, kakršni so bili Cisitalia, Modulo in Sintesi, ki so bili vsi tudi pred svojim časom in zlitje pojmov lepote in tehnoloških inovacij. Pri Pininfarini bodo zato tudi v PFO zlili vizualno izstopajočo karoserijo iz ogljikovih vlaken in najsodobnejšo tehnologijo z električnim pogonskim sklopom, ki bo omogočal pospeške v manj kot dveh sekundah do 100 kilometrov na uro, največjo hitrost nad 400 kilometrov na uro in doseg več kot 300 milj oziroma 480 kilometrov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja