Kakšno presenečenje! Tesla ne bo predstavila najmanjšega modela, to je nova rešitev za poceni osebni prevoz

12. 9. 2022
Deli

Bodo pa zato sledili nekateri dolgo pričakovani modeli. 

Ameriška znamka električnih avtomobilov v zadnjem obdobju po optimističnih napovedih, ki so v javnost prišle pred izbruhom covida, že lep čas ni predstavila nobene novosti. V zadnjih petih letih so napovedali kar štiri nove modele, z izjemo zmogljivejših različic obstoječih vozil pa je na trg dejansko prišel le en povsem nov avtomobil, Model Y. Konkurenca medtem hiti dalje in dnevno predstavlja novosti.

Največja imena so v tem času predstavila tudi po štiri in več povsem novih modelov (na primer Volkswagen ali Mercedes-Benz), zaživela pa so tudi zagonska podjetja, kot je Rivian, ki je že predstavil svoj prvi avtomobil. A pri Tesli bojda nimajo razlogov za paniko, saj so v obdobju, ki so ga zaznamovali virus in kronične težave avtomobilske industrije z dobavo sestavnih delov, pozornost po poročanju Automotive News Europe namenili gradnji tovarn.

Preberite še: Najmočnejše Tesle sedaj tudi v Sloveniji. Kakšne so cene?

V tem obdobju so namreč zgradili dve, ki bosta zagotovili dovolj kapacitet za nadaljnjo hitro rast proizvodnih številk in možnost proizvodnje novih modelov, med njimi leta 2017 predstavljenega Roadsterja, istega leta predstavljenega Semija, poleg njiju pa še težko pričakovani Cybertruck, ki bi moral zaživeti lani.

Slednji naj bi predstavitev v serijski podobi doživel sredi prihodnjega leta, proizvodnja pa naj bi se stekla v zadnjem četrtletju leta. Pričakovati je, da bo cena precej višja od sprva napovedane. Istega leta naj bi bil nato predstavljen tudi Semitruck, polpriklopnik, se pa ta rok utegne še nekoliko skrajšati, saj bi prva vozila utegnila na trg priti še letos. Prihodnje leto naj bi nato sledil še Roadster.

Musk je v zadnjem obdobju razkril tudi načrte, povezane z obstoječimi modeli. Ti bodo posodobitev doživeli med letoma 2024 in 2027, nato pa bo sledila menjava generacij. In težko pričakovani Tesla Model 2? Električni avtomobil za predvideno vstopno ceno 25.000 dolarjev je Tesla pred časom že potrdila, navkljub velikemu zanimanju javnosti zanj pa ga očitno ne bo izdelala. Namesto tega bo kot alternativo cenovno dostopnega osebnega transporta ponudila samovozeč taksi, Robotaxi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja