Po poletju nov začetek za DS tudi v Sloveniji!

10. 4. 2018 | Tomaž Porekar
Deli
Po poletju nov začetek za DS tudi v Sloveniji!

Znamka DS se bo letošnjega decembra povsem 'odcepila' od Citroëna. Težak tržni položaj je po začetku, v katerem so pri PSA pokazali kar precej vneme, nastal zaradi pomanjkanja pravih novosti v nekaj zadnjih letih. To se je seveda poznalo tudi pri položaju na slovenskem trgu.

DS 3 in DS 5 sta se na začetku sicer še dobro uveljavila, manj zagona pa je prinesel DS 4, kar velja tudi za njegovo prenovljeno različico z dodatkom v imenu – Crossback. Mrtvilo naj bi kmalu prekinile novosti, kjer pa bodo skupaj s prenovo palete pri slovenskem zastopniku na novo zastavili tudi celoten tržni nastop.

Jožko Tomšič, direktor podjetja, najavlja, da bo prodaja od poletja pri nas drugače organizirana, v igri je zgolj en trgovec s prodajnim salonom in pristopom, ustreznim usmeritvi znamke. Če bo to kateri od sedanjih prodajalcev Citroënov ali kdo drug, morebiti celo z delnim ali polnim vložkom uvoznika, še ni odločeno, saj se še pogovarjajo z morebitnimi kandidati. Jeseni bo tako tudi k nam prispel DS 7 Crossback, ki je sicer svojo premiero doživel že lani, takrat so ga najprej začeli prodajati na kitajskem trgu, konec leta pa tudi na evropskih trgih. Že v prvi polovici 2019 se mu bo pridružil še novi DS 3, ki bo zasnovan kot premijska različica novega Citroëna C3 Aircrossa oziroma še enega iz dopolnjene ponudbe znamke PSA – Opla Crosslanda X.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"