Počitniška prikolica, ki uporablja izrabljene baterije iz električnih avtomobilov

18. 2. 2019
Deli

Nissan je pripravil študijo zložljive prikolice x Opus, ki ji je za oskrbo z električno energijo namenil iztrošene baterije iz Nissana Leafa prve generacije.

V prikolico so vgradili pred kratkim predstavljeni vodotesni prenosni baterijski paket Nissan Energy Roam, ki razpolaga z zmogljivostjo 700 vatnih ur in izhodno močjo enega kilovata. Sestavljajo ga litij-ionske celice, ki so jih odstranili iz odsluženih Nissanov Leafov.

Baterija, ki je vgrajena v sprednjem delu prikolice, zagotavlja električni tok z napetostjo 230 voltov za napajanje gospodinjskih in drugih aparatov, prav tako pa tudi tok z napetostjo 12 voltov za napajanje opreme prikolice, s pomočjo sončnih celic na streho šotora prikolice pa zadostuje za dober teden uporabe.

Čeprav gre za zložljivo prikolico, ki je bolj podobna šotoru na prikolici kot pa bivalni prikolici, so jo opremili s posteljo in sedežno garnituro, prav tako s kuhinjsko opremo, v njej pa lahko biva do šest ljudi. Preprosta je tudi postavitev, saj se s pomočjo zračnega kompresorja v dobrih 90 sekundah napihne v končni položaj.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"