Pod vplivom drog na avtocesti trčil v policijsko vozilo. A to je le del prekrškov, ki jih je zagrešil

Policisti so zaradi nezanesljive vožnje na priključku Brezovica v smeri Vrhnike ustavili 38-letnika v osebnem vozilu brez registrskih tablic, a je ta nato s kraja takoj odpeljal. Policista sta mu sledila, voznik pa je nato na avtocesti zapeljal v nasprotno smer in trčil v policijski avto. Voznik je bil pod vplivom drog, so sporočili s policije.

Pod vplivom drog na avtocesti trčil v policijsko vozilo. A to je le del prekrškov, ki jih je zagrešil (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
4. 10. 2022

Voznik osebnega avtomobila je s kraja, kjer sta ga policista v ponedeljek ustavila, odpeljal, še preden sta izvedla postopek. Zapeljala sta za njim, ob zastoju na avtocesti pa na odstavni pas. Takrat je v nasprotno smer po odstavnem pasu proti policijskemu vozilu pripeljal voznik. Da bi preprečila trčenje, sta policista zapeljala na travnato površino ob avtocesti, a je kljub temu prišlo do trčenja, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Policista sta se ob tem lažje poškodovala, zato so ju odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Voznik avtomobila v trčenju ni bil poškodovan, policisti pa so ga pridržali. Opravil je hitri test na prepovedane droge, ki je bil pozitiven, odredili pa so mu tudi strokovni pregled za ugotavljanje prisotnosti drog v krvi.

Preberite še: 5 norih vozil, ki jih je svoj čas v garaži skrival mehiški kralj mamil - El Chapo

Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil, o vseh ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo, so sporočili s Policijske uprave Ljubljane.