Jure Leskovec: Ko bom velik, bom gasilec ... ali astronavt

25. 10. 2023 | Gregor Žvab
Deli

Znanstvenik Jure Leskovec je Borutu Pahorju v Mastercard® podkastu navdiha med drugim zaupal, zakaj je Slovenija odlična destinacija za dopust, malo manj pa za posel.

Silicijeva dolina velja za pojem razvoja sodobnih tehnologij, računalniških algoritmov in v zadnjem času tudi umetne inteligence. Del tega razvoja je tudi slovenski znanstvenik Jure Leskovec, ki je med drugim redni profesor na ugledni univerzi Stanford, bil je glavni znanstvenik za podjetje Pinterest, nedavno pa je v Silicijevi dolini ustanovil podjetje Kumi.

Borutu Pahorju je skušal razložiti, kako deluje umetna inteligenca, ki se vedno bolj pojavlja tudi v sodobnem avtomobilizmu, zaupal pa mu je tudi, da računalništvo ni bilo njegova prva ljubezen. Najprej si je namreč želel postati astronavt ali gasilec.

Vabljeni na Metroplay, kjer si lahko ogledate vse epizode Mastercard® podkasta navdiha z Borutom Pahorjem. Naš nekdanji predsednik republike se pogovarja z izjemnimi Slovenkami in Slovenci, ki so na svoji poti ustvarili neprecenljive zgodbe, vredne preučevanja. Je nefiltrirano potovanje skozi njihove izkušnje, o odkrivanju njihovega potenciala, preseganju ustaljenih okvirjev in ustvarjanju izpopolnjenega življenja.

Vsebino omogoča Mastercard®.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord