Policisti aktivno nad voznike v Škofji Loki: ujeli so toliko prekrškarjev

30. 8. 2022
Deli
Policisti aktivno nad voznike v Škofji Loki: ujeli so toliko prekrškarjev (foto: STA)
STA

Škofjeloški policisti so v zadnjih nekaj dneh obravnavali več hujših cestno-prometnih kršitev. Iz prometa so izločili devet voznikov pod vplivom alkohola, rekorderju so v okolici Škofje Loke namerili 0,97 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Ujeli so tudi voznika brez vozniškega dovoljenja in mu zasegli avto.

Ujeli so tudi nekaj prekrškarjev, ki so imeli pretežko nogo. Kar 26 voznikov je prehitro vozilo v naseljih, eden od njih s kar 80 kilometri na uro.

Skupno so tako obravnavali 80 kršitev prometnih pravil. Največ torej zaradi prehitre vožnje, sledita še uporaba mobilnega telefona med vožnjo in neuporaba varnostnega pasu.

"Gre za zelo kritične dejavnike. Prehitra vožnja je najpogostejši razlog za najtežje prometne nesreče. Višja kot je hitrost, težje so posledice v prometnih nesrečah. Zaradi neuporabe varnostnega pasu se udeleženci v vozilu v primeru nesreče lahko hudo poškodujejo. Nepripet potnik zadaj lahko v primeru nesreče ali naglega zaviranja 'poleti' naprej in hudo poškoduje voznika in/ali potnika spredaj. Poškodbe so lahko tudi usodne," so navedli na Policijski upravi Kranj.

Uporaba telefona med vožnjo pa tako močno zmanjšuje zbranost voznika, da je situacija povsem enaka vožnji pod vplivom alkohola, so še opozorili.

Škofjeloški policisti so nadzor poostrili tudi zaradi novega šolskega leta. Ocenjujejo, da je večje tveganje predvsem v centru mesta zaradi velike frekvence prometa in srečevanja vseh vrst udeležencev. Ob tem pa izpostavljajo, da trenutno večjih delovišč na območju Škofje Loke ni, šolske poti pa so varne. "Največjo nevarnost tako predstavljamo vozniki," so zapisali na kranjski policijski upravi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja