Pomembna funkcija za Slovenca tudi v mednarodni avtomobilistični zvezi

8. 12. 2022 | Janoš Pečnik
Deli
FIA General Assembly December 2022 (foto: FIA)
FIA

Predsednik Avto-moto zveze Slovenije Andrej Brglez je uspešno kandidiral na volitvah za eno izmed mest v svetovnem svetu za mobilnost in turizem zveze FIA.

Včeraj je v Bologni potekala skupščina FIA za regijo 1, ki združuje avtomobilske klube iz Evrope, Afrike in Bližnjega vzhoda. Predsednik Avto-moto zveze Slovenije Andrej Brglez je skupaj s predsednikom avstrijskega kluba ÖAMTC Günterjem Thumserom uspešno kandidiral na volitvah za eno izmed mest v svetovnem svetu za mobilnost in turizem (FIA World Council for Automobile Mobility and Tourism), ki ga sestavlja 26 članov - vključno s predsednikom FIA.

POSLUŠAJTE PODKAST z Andrejem Brglezom: Zato v Sloveniji nimamo dirkališča

Svetovni svet za mobilnost in turizem v imenu organizacije sprejema globalna politična stališča glede mobilnosti, sklepa vzajemne sporazume o izmenjavi storitev in vodi mrežo izdajanja mednarodnih dokumentov. Člani se sestanejo najmanj dvakrat letno, obravnavajo pa predloge, ki jih predložijo komisije in delovne skupine FIA za mobilnost. Skupščina je izvolila tudi novega predsednika za regijo 1. To je postal Španec Jorge Delgado Mendoza, sicer izvršni direktor madridskega avtomobilskega kluba RACE, nasledil pa je Danca Thomasa Møllerja Thomsena.

 »Počaščen sem, da so me kolegi iz tako številnih avtomobilskih klubov podprli pri kandidaturi. To je veliko priznanje zame, za AMZS in Slovenijo. Hkrati v AMZS s tem ponovno dokazujemo, da smo lahko s strokovnim in profesionalnim delom tudi manjši avtomobilski klubi iz majhnih držav pomemben soustvarjalec trajnostnih mobilnostnih politik. AMZS se bo lahko prek te funkcije še intenzivneje zavzemala za interese svojih članov in drugih udeležencev v prometu – tako na državni kot na evropski in tudi na globalni ravni. Meni osebno to prinaša veliko priložnosti za uveljavitev pridobljenega znanja in izkušenj na področju trajnostnih politik ter možnost, da še kakšna od naših domačih – AMZS in slovenskih prometno varnostnih idej – zaživi tudi v širšem kontekstu«, je po izvolitvi povedal Brglez.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja