Znova se začenja poostren policijski nadzor. Preverite, kdo bo tokrat na "tapeti"

22. 5. 2024 | metropolitan.si , STA
Deli
Znova se začenja poostren policijski nadzor. Preverite, kdo bo tokrat na "tapeti" (foto: Policija)
Policija

Pristojni organi bodo danes in v četrtek izvajali poostren nadzor nad mednarodnim prevozom potnikov v cestnem prometu, med drugim na avtocestnem počivališču Šmarje-Sap v smeri Novega mesta. 

Kot so sporočili z infrastrukturnega ministrstva, so organi nadzora v preteklih letih v zvezi s kršitvami s tega področja prejeli večje število prijav. Poostren nadzor bodo ob podpori Evropskega organa dela (ELA) izvajali uslužbenci Inšpektorata RS za infrastrukturo, policije in Finančne uprave RS.

Tokratne aktivnosti nadzornih organov bodo po pojasnilih ministrstva za infrastrukturo usmerjene v nadzor nad izvajalci mednarodnega prevoza potnikov. Te bodo temeljito pregledali z vidika spoštovanja določb socialne zakonodaje (celovitost podatkov, časi voženj, odmorov in počitkov, uporaba tahografa in voznikovih kartic), izvedli bodo nadzor nad tehnično brezhibnostjo vozil, s katerimi se ti prevozi izvajajo, kot tudi nad izvajanjem te storitve (spoštovanje dovoljenj, voznih redov in itinerarjev).

Bobo

Nadzor predstavlja nadaljevanje skupnih aktivnosti, začetih v lanskem letu. Podobnega so aprila lani izvedli na avtocestnem počivališču Dul, decembra je sledil skupen nadzor na Hrvaškem.

Tokratnega nadzora se bodo kot opazovalci udeležili predstavniki hrvaških inšpekcijskih organov, hrvaške, avstrijske in nemške policije, med njimi tudi predstavnik evropskega združenja prometnih policij, kot tudi predstavniki ELA ter Evropske komisije, ki pri generalnem direktoratu za mobilnost in promet pokriva navedeno področje.

Na ministrstvu za infrastrukturo so izpostavili, da so slovenski organi nadzora nad področjem prevozov v cestnem prometu v preteklih letih prejeli večje število prijav v zvezi s kršitvami predpisov s področja mednarodnega prevoza potnikov v cestnem prometu. Na podlagi teh so nadzorni organi opravljali nadzore in ugotavljali številne kršitve.

Huda prometna nesreča na Vrhniki: voznica povozila otroka

Preberite še:

Novo na Metroplay: Po svetu kulinarike in nazaj domov | Jorg Zupan