Poostren nadzor prometa ni uspel preprečiti najhujšega

20. 9. 2024 | STA
Deli

Koliko voznikov ni upoštevalo varnostne razdalje in koliko je bilo prehitrih?

V okviru evropskega tedna mobilnosti, ki poteka do nedelje, so se policisti v sredo priključili akciji poostrenega nadzora cestnega prometa ob evropskem dnevu brez smrtnih prometnih nesreč. Poostreni nadzor je med 10. in 17. uro potekal na celotnem avtocestnem omrežju, s poudarkom na zmanjšanju hitrosti in zagotavljanju varnostne razdalje med vozili.

Med nadzorom so zabeležili 113 prehitrih voznikov, pri 192 voznikih pa ugotovili, da niso upoštevali predpisane varnostne razdalje. Med njimi je bilo 71 voznikov tovornih vozil in 121 voznikov osebnih avtomobilov.

Poostren nadzor prometa ni uspel preprečiti najhujšega
Facebook/Slovenska policija

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, "se evropski dan brez smrtnih prometnih nesreč na žalost ni iztekel brez smrtnega izida". V sredo ponoči se je na cesti med Idrijo in Vojskim zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 34-letni voznik osebnega avtomobila. Na policiji so ponovno pozvali k previdni vožnji in spoštovanju cestnoprometnih pravil.

Novo na Metroplay: Peter Prevc iskreno o težkih trenutkih kariere in o očetovstvu | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem