Porsche 911 Carrera: odslej s še več zadovoljstva v vožnji, zmogljivosti in gospodarnosti

7. 9. 2015
Deli

Porsche je predstavil prenovljeno uspešnico 911 Carrera, ki ji je namenil nove motorje in izpopolnjeno šasijo ter nov info-zabavnostni sistem.

Porsche 911 Carrera ohranja prepoznavno karoserijo, a so ji namenili drugačne žaromete s štiritočkovnimi dnevnimi lučmi, preoblikovani pokrov motorja na zadku z vertikalnimi režami in nove zadnje luči, vključno z značilnimi štiridelnimi zavornimi lučmi. Preoblikovane so tudi kljuke vrat. Notranjosti so namenili novi serijski multimedijski sistem Porsche Communication Management z zaslonom na dotik, ki zagotavlja razširjen nabor funkcij in močno poenostavlja upravljanje info-zabavnostnih sistemov.

Turbo bencinska bokserska šestvaljnika razvijata 20-"konjskih moči" več od predhodnikov in hkrati porabita manj goriva. Šestvaljnik v 911 Carreri razvija 370, v 911 Carreri S pa 420"konjskih moči", obema pa so namenili tri litre delovne prostornine. Večja moč motorja v Carreri S izhaja iz modificiranih turbinskih polnilnikov, prilagojenega izpušnega sistema in motorne elektronike. Oba motorja v primerjavi s predhodnikoma razvijata tudi 60 njutonmetrov več navora, z največ 7500 vrtljaji na minuto pa močno presegata večino dosedanjih turbo motorjev. Visoke vrtljaje seveda pospremi tudi značilno sonorni zvok motorja.

911 Carrera v kombinaciji z menjalnikom PDK porabi 7,4 litra goriva na sto kilometrov, 911 Carrera S pa se na enaki razdalji zadovolji s 7,7 litra goriva. 100 kilometrov na uro prvi doseže v 4,2, drugi pa v 3,9 sekunde, s čimer sta oba za 0,2 sekunde bolj iskra od predhodnikov. Pospešujeta do najvišjih hitrosti 295 oziroma 308 kilometrov na uro.

V kombinaciji s paketom Sport Chrono je volanski obroč opremljen tudi z gumbom za izbiranje med štirimi načini vožnje, dodatni pa je še "Sport Response Button", ki za dvajset sekund omogoči maksimalne pospeške. Serijsko je aktivno podvozje z možnostjo spreminjanja višine dna od tal, na 911 Carreri S pa si vozniki lahko omislijo tudi štirikolesni volan. Nabora možnosti s tem še zdaleč ni konec.

Novi Porsche 911 Carrera bo prvim kupcem na voljo decembra, cene pa se bodo (v Nemčiji) gibale med 96.605 in 123.856 evri.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"