Porsche Boxster Spyder se pelje v novo pomlad

Porsche je začetek pomladi, ko se začenja obdobje odprtih avtomobilov, izkoristil za predstavitev novega Boxsterja Spyderja.

Porsche Boxster Spyder se pelje v novo pomlad (foto: Porsche) Porsche
2. 4. 2015

Porsche Boxster Spyder v vožnji

Kot pravijo pri Porscheju, novi Boxster Spyder, ki po petih letih nadomešča predhodnika, ohranja vse puristične lastnosti, s katerimi si je ta nabral kultne privržence. Varnostna loka za voznikom in sovoznikom se preko zadka nadaljujeta v markantni aerodinamični izboklini v slogu 718 Spyderja iz šestdesetih let prejšnjega stoletja, na klasične Porschejeve roadsterje pa spominja platnena streha, ki se odpira ročno. Menjalnik je lahko le ročni, v osnovni različici pa manjkata pa tudi radio in klimatska naprava. S tem naj bi vozniku omogočil, da se popolnoma posveti vožnji in skupaj s sopotnikom uživa v zavetju lahkih školjkastih športnih sedežev.

Pred voznika je vgrajen novi zelo neposredni športni volan s premerom 360 milimetrov, s katerim lahko živahno in natančno upravlja roadster z zadaj sredinsko vgrajenim 3,8-litrskim bokserskim šestvaljnikom, ki razpolaga z močjo 375 "konj". To je povsem dovolj, da v 4,5 sekunde pospeši do 100 km/h in pospešuje vse do 290 km/h. Ob tem porabi 9,9 litra bencina na sto kilometrov. Da je vožnja ostane v varnem območju, poskrbijo 20 centimetrov nižje podvozje kot pri običajnem Boxsterju in učinkovite zavore iz 911 Carrere.

Novi Boxster Spyder se bo svetovni javnosti sicer predstavil na avtomobilskem salonu v New Yorku, na ceste pa bo najprej v Nemčiji zapeljal julija za najmanj 79.945 evrov.