Porsche Macan GTS: uspešnica z dodatkom

1. 11. 2015
Deli

Porsche je še nekoliko poživil svojega uspešnega križanca Macana in mu dodal športno različico GTS, ki še izboljšuje vozne lastnosti že tako "voznikovega" avtomobila.

Macan GTS se s 360 "konjskimi močmi" in 500 njutonmetri uvršča med Macana S in Macana Turbo. Zmogljivosti izhajajo iz 3-litrskega twin-turbo V6, ki deluje v kombinaciji s 7-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko PDK in nadzorom trakcije PTM. Športni izpuh poskrbi še za ustrezno zvočno kuliso.

Macan GTS v 5,2 sekunde doseže hitrost 100 kilometrov na uro, dodatni paket Sport Chrono pa pospeševanje še za 0,2 sekunde skrajša na okroglih 5 sekund. Izpusti ogljikovega dioksida ob tem znašajo 212 gramov na kilometer.

Dodelave je bilo deležno tudi podvozje, ki omogoča 15 milimetrov manjšo oddaljenost dna od tal, za dober videz avtomobila pa poskrbijo tudi 20-palčna platišča RS Spyder. Atletsko zunanjost okrepi tudi notranjost s športnimi sedeži iz alkantare in izčrpnim naborom info-zabavnostne opreme. Macan GTS bo na voljo tudi z LED žarometi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja