Porsche znova pod drobnogledom nemških preiskovalcev zaradi dizelskih motorjev

18. 4. 2018
Deli

Pod drobnogledom se je znova znašel tudi Audi, ki je sicer Porscheju dobavljal sporne motorje.

Počasi smo že mislili, da je zgodba z umazanimi dizelskimi motorji v koncernu Volkswagen zaključena. A če se situacija umirja v matičnem podjetju, to nikakor velja za znamke, ki delujejo pod njegovim okriljem. Po poročanju tiskovne agencije naj bi namreč pred nekaj urami stekla nova preiskava v zvezi z omenjeno problematiko v podjetju Porsche.

Podrobnosti preiskave, ki še poteka, za zdaj še niso znane, znano pa je, da v njej sodeluje okoli 160 uradnikov, ki so med tem že izvedli približno 10 hišnih preiskav na območju Bavarske in zvezne dežele Baden-Wuerttemberg, del katere je tudi mesto Stuttgart, sicer domače mesto Porscheja. Po besedah glavnega preiskovalca naj bi bili pod drobnogledom 'član upravnega odbora Porscheja, višji uradnik podjetja in nekdanji zaposleni v podjetju', čigar tako položaj kot identiteta pa nista znana. Da v podjetju poteka preiskava, je potrdil tudi Porschejev predstavnik za stike z javnostjo.

Povezana preiskava je medtem stekla tudi v prostorih Audija v mestih Neckarsulm in Ingolstadt. To je sicer že druga preiskava omenjene znamke in njegovih zaposlenih v tem letu, obe preiskavi pa sta povezani s spornimi trilitrskimi dizelskimi agregati, ki sta jih uporabljala tako Audi kot Porsche.