Posebne poslikave za Singapur razkrile veliko paniko pri Red Bullu

20. 9. 2024 | Jaka Drozg
Deli
Posebne poslikave za Singapur razkrile veliko paniko pri Red Bullu (foto: Profimedia)
Profimedia

Pri Red Bullu se bojijo negativnega učinka na hitrost dirkalnika, kaj pa so pripravili pri Mercedesu, McLarenu in RB?

V pričakovanju Velike nagrade Singapurja so številne ekipe že razkrile posebne poslikave dirkalnikov za dirko pod lučmi. Med njimi bi morali biti tudi pri Red Bullu, ki so v začetku leta navijače povabili, da pomagajo oblikovati poslikave za Veliko nagrado Silverstona, Singapurja in ZDA. Za dirko v Silverstonu so res uporabili posebno poslikavo, med pripravami na dirko v Singapurju pa so ugotovili, da bi potrebna barva dodala preveč teže.

V splošni paniki, ki se pri Red Bullu odvija že vse od občutnega padca v formi, od katerega jih je v bitki za konstruktorski naslov že prehitel McLaren, so se odločili, da se zaradi potencialnega negativnega vpliva na zmogljivost avtomobila odpovejo novim barvam in ostanejo pri tistih standardnih. Na srečo so imeli več poguma pri McLarenu, Mercedesu in ekipi RB.

Pri Mercedesu so v poklon 50. obletnice glavnega pokrovitelja Petronas svojo srebrno puščico prebarvali v Petronas zeleno, dirkalnika RB ter njuna dirkača Ricciardo in Tsunoda bodo odeti v vzorec kavbojk, pri McLarenu pa se bodo z belimi črtami na oranžnem dirkalniku poklonili dobi dirkalnikov MP4 med leti 1981 ter 1996.

Novo na Metroplay: Peter Prevc iskreno o težkih trenutkih kariere in o očetovstvu | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem