Posodobljena Mercedesa-Benza CLA in CLA Shooting Brake

16. 3. 2016
Deli

Daimler-Benz je razkril osvežena CLA in CLA Shooting Brake, ki so ju oblikovno uskladili z nedavno osveženima razredoma A in B.

Osvežitev zunanjosti se je odrazila na preoblikovanih odbijačih, maski hladilnika in dodatnih litih platiščih. V notranjosti so preuredili prevleke sedežev in obloge potniške kabine, stikalom pa so namenili nekaj kroma. Izboljšan je tudi 8-palčni na dotik občutljivi zaslon.

Nekaj prevetritve so bili deležni tudi motorji. Kot pravijo, je prvak v gospodarnosti CLA 180d BlueEFFICIENCY, ki ob moči 109 'konj' v zrak izpušča le 89 gramov ogljikovega dioksida na kilometer. Več dinamike so dodali tudi zmogljivi različici Mercedes-AMG CLA 45 4Matic, ki se z močjo 381 'konj' in navorom 475 njutonmetrov uvršča med najbolj zmogljive modele v svojem segmentu.

Mercedes-Benz CLA bo javno premiero doživel konec marca na avtomobilskem salonu v New Yorku, CLA Shooting Brake pa bodo javnosti predstavili na podelitvi nagrad Laurens World Sports Awards, ki bo 17. in 18. aprila v Berlinu. Oba modela bo mogoče naročiti aprila, prvi kupci pa ju bodo prejeli julija.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"