Predlog, ki je razburil številne: v gneči na avtocestah prednost za električna vozila?!

12. 8. 2024 | Uredništvo
Deli

Predlogi, s katerimi bi ljudi lahko spodbudili k večji uporabi električnih avtomobilov, so dvignili ogromno prahu.

Električni avtomobili imajo v primerjavi z bencinskimi različicami nekaj šibkih točk, zato se tako proizvajalci kot tudi države trudijo s takšnimi in drugačnimi spodbudami prepričati voznike v prehod na elektriko. 

Preberite še:

Najnovejši predlog prihaja iz BMW-ja. Vodja proizvodnje bavarske znamke, Milan Nedeljković, je za Münchner Merkur nanizal nekaj možnosti, ki bi jih lahko uvedli za povečanje privlačnosti električnih avtomobilov. Vozilom na električni pogon bi, na primer, ponudil lasten pas na avtocesti, po katerem bi lahko prehitevali bencinske avtomobile.

Prometni zastoji poleti na hrvaških avtocestah

Bodo električni avtomobili na avtocestah dobili poseben pas, s katerim se bodo lahko izognili gnečam? V Nemčiji so predlagali prav to ...

Profimedia

"Če bi mimo vas v zastoju nenehno švigali električni avtomobili, bi marsikdo razmišljal o prehodu na elektriko," je povedal. Predlaga tudi poseben dostop do mestnih središč in brezplačno parkiranje za električna vozila.

Takšno metodo ugodnosti vidi Nedeljković kot alternativo načrtovani prepovedi avtomobilov z motorji z notranjim izgorevanjem. Obstoječe državne subvencije pri nakupu električnega avtomobila se mu dolgoročno ne zdijo razumne.

Razkrivamo, koliko točno je z včerajšnjo zlato medaljo ZASLUŽILA naša Janja Garnbret

Novo na Metroplay: "Vsak od nas kdaj pogleda oglase, tudi sam jih. Vedno sem zgrožen nad cenami" | Simon Maljevac