Predsednik RS Türk odprl obrat

Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je na v Hidrii AET v Tolminu uradno odprl visoko tehnološko proizvodnjo vžignih sistemov za hladni zagon dizelskih motorjev Euro5.

7. 7. 2009

S popolnoma avtomatizirano proizvodnjo v vrednosti 4 milijone evrov bo Hidria letno izdelala 3 milijone visoko tehnoloških vžignih sistemov, ki so plod triletnega razvojnega dela Hidriinih inženirjev. Izdelek, s katerim se Hidria uvršča med najvidnejše evropske proizvajalce vžignih sistemov, skladnih z zahtevnimi okoljskimi standardi EURO5, je sredi junija s strani severnoprimorske Gospodarske zbornice prejel zlato priznanje za inovacijo.

Hidriine sisteme za hladni zagon dizelskih motorjev bo v svoje avtomobile od leta 2010 dalje vgrajevala druga največja evropska avtomobilska korporacija PSA Peugeot Citroen, ki je s Hidrio sklenila pogodbo v vrednosti 30 milijonov evrov.

Foto: Hidria

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri