Prenovljeni Audi RS3: Petvaljnik je še vedno tu ...

22. 8. 2024 | Gregor Žvab
Deli

Z novostmi, ki jih prinaša, je RS3 pripravljen, da navduši tako ljubitelje hitrosti kot tehnoloških inovacij. Pa tudi dišal naj bi bolje ...

Audi je predstavil prenovljeni model RS3, ki obljublja še več dinamike in izboljšano vozno izkušnjo. Ta kompaktni športnik je zdaj še bolj agresiven v videzu in zmogljivostih, s čimer ohranja svojo pozicijo med najbolj priljubljenimi vozili v svojem razredu. 

Preberite še:

prenova, audi, rs3, hatchback, sedan
Audi

Pod pokrovom posodobljenega Audija RS3 se še vedno nahaja 2,5-litrski petvaljni motor, ki zmore 400 konjskih moči (294 kW) in 500 Nm navora. Ta motor omogoča, da RS3 pospeši od 0 do 100 km/h v zgolj 3,6 sekunde, kar je izjemen rezultat za kompaktni avtomobil. Najvišja hitrost je elektronsko omejena na 250 km/h, vendar se lahko z opcijskim paketom dvigne na 290 km/h​.

prenova, audi, rs3, hatchback, sedan

Motor bistvenih sprememb ni doživel

Audi

Ena od ključnih izboljšav pri novem modelu je napredna šasija, ki omogoča še boljše vozne lastnosti. Audi je RS3 opremil z novim sistemom, ki omogoča lažje nadzorovano prekrmarjenje in izboljšano stabilnost v zavojih, kar bo še posebej všeč ljubiteljem drsenja skozi ovinke. 

Oblikovno je RS3 še bolj prepoznaven po agresivni sprednji maski, širših blatnikih in večjih vstopnih odprtinah za zrak. Notranjost pa ostaja zvesto Audi-jevim visokim standardom z uporabo vrhunskih materialov in napredno tehnologijo.

prenova, audi, rs3, hatchback, sedan
Audi

Med novostmi v notranjosti najdemo izboljšan informacijsko-zabavni sistem z večjim zaslonom in bolj intuitivnim vmesnikom​. Na voljo je tudi s karbonskimi, školjkastimi sedeži, pri Audiju pa zatrjujejo, da prenovljeni RS3 sedaj tudi bolje diši.

Prenovljeni Audi RS3 bo na voljo proti koncu letošnjega leta, cena pa naj bi se začela pri približno 60.000 evrih

prenova, audi, rs3, hatchback, sedan
Audi
Novi "bik" iz Sant' Agate se spogleduje s tisočico

Novo na Metroplay: Goran Dragić iskreno o tem, kaj se je z njim dogajalo po osvojitvi naslova evropskih prvakov