Prenova BMW-jeve serije 6

30. 6. 2007
Deli

Bavarci so se pri prenovi serije 6 lotili zunanje podobe, a ta podobno kot pri seriji 1 in 5 ni pretirano drugačna od trenutno aktualne serije.

Nove so luči (tudi LED), pokrov motorja in odbijača. Notranjosti in zunanjosti so namenili večjo izbiro barv, dodelan je sistem iDrive, sredinska konzola pa ponuja še osem gumbov, s katerimi lahko po že videnem receptu pri letošnjih BMW-jevih prenovah dostopate do posameznih bližnjic, ki ste jih sami vprogramirali. Tako kot serija 5 je tudi serija 6 opremljena z radarskim tempomatom s funkcijo Stop&Go, s prilagodljivimi žarometi in vibrirajočim opozorilnikom na nenamerno menjavanje voznega pasu.

Največja novost prenovljene serije 6 je pravzaprav napovedani BMW-jev trilitrski turbodizel z dvema turbopuhaloma. Vrstni šestvaljnik ponuja moč 286 'konjev' in 580 Nm navora. Menjalnik je šeststopenjski samodejni, od 0 do 100 kilometrov na uro pospeši v 6, 4 sekunde (kabriolet je za dve desetinki sekunde počasnejši), največja hitrost pa je pri kupeju in kabrioletu elektronsko omejena na 250 kilometrov na uro.

Na bencinski strani je bencinski trilitrski šestvaljnik s tehnologijo direktnega vbrizga (High Precision Direct Injection) druge generacije z 272 'konji' in 320 Nm navora.

Foto: BMW

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja