Prenova tudi za Peugeot 208

19. 2. 2015
Deli

Malček je Peugeotov najbolje prodajani model.

Navduševali so njegovi predhodniki, nič drugače ni z njim. Peugeot 208 je mamljiv za stare in mlade kupce, radi ga imajo moški in ženske, zato ne čudi, da se je zanj odločilo že skoraj milijon kupcev. A po treh letih je čas za kozmetično pomladitev.

Pri Peugeotu pravijo, da je s prenovo njegov stil še bolj izrazit, tudi športen a vseeno ostaja eleganten. Zdaj se tudi 208 ponaša z diodnimi dnevnimi lučmi, ki so seveda že del serijske opreme. Na voljo so nove barve, pa tudi dve različici, in sicer GT Line in GTi by Peugeot Sport. S slednjima si pri Peugeotu želijo pridobiti tudi tiste kupce, ki se sicer spogledujejo z vozili višjega cenovnega razreda.

Tudi opremljenost je boljša, izpostaviti velja samodejno zaviranje v sili, kamero za pomoč pri vzvratni vožnji, asistenco pri parkiranju in tudi MirrorScreen, ki ponuaj številne možnosti multimedije.

Seveda so motorji (PureTech in BlueHDi) prenovljeni do te mere, da ustrezajo novim okoljskim normativom Euro6, hkrati pa so pri Peugeotu ponosni na, kot pravijo, najbolj varčen motor z notranjim zgorevanjem na svetu (1.6 l BlueHDi), ki porabi zgolj tri litre za sto prevoženih kilometrov, ob tem pa v ozračje izpusti 79 g/km emisij CO2. Kupci bodo v prenovljenem Peugeotu lahko poslej izbrali tudi novi šeststopenjski samodejni menjalnik EAT6 (Efficient Automatic Transmission 6).

Prenovljeni Peugeot 208 bo v Evropi naprodaj tik pred poletjem, meseca junija.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja