Prenova tudi za X1

3. 5. 2012
Deli

Po dobrih dveh letih in pol, je prva kozmetična prenova doletela tudi BMW X1, model, ki je nekakšen križanec med limuzino in SUV razredom.

BMW X1 izdelujejo v nemškem Leipzigu in kitajskem mestu Tiexi, zanj pa se je v tem času odločilo že več kot 275.000 kupcev. Da jih bo privabil še več in po novem ugajal tudi Američanom (kamor se zdaj zdaj odpravlja prodajat), ga predstavljajo v novi podobi, z dodelano in še bolj 'šik' notranjostjo in s prenovljeno motorno paleto.

Tako bodo tudi v X1 zmogljivimi, a varčnimi in ekološko "prijaznimi" motorji. K temu bodo pripomogli TwinPower Turbo tehnologija, osemstopenjski samodejni menjalnik (ki je celo edini v tem segmentu vozil), sistem start-stop rekuperacija zavorne sile in številne preostale komponente tehnologije BMW EfficientDynamics.

BMW X1 bo na voljo s tremi bencinskimi in petimi dizelskimi motorji moči od 85 kW (116 'konj') do 180 kW (245 'konj'), ter s klasičnim pogonom speljanim k zadnjemu kolesnemu paru, ali s štirikolesnim xDrive pogonom.

Prenovljeni BMW X1 bo kupcem poslej omogočal še večjo izbiro različnih materialov in barv v notranjosti, vključno z opremskima paketoma xLine in Sport Line.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol