Prenovljena Chevrolet Captiva

1. 10. 2010
Deli

Prenovljeno Chevroleovo Captivo bi lahko na prvi pogled zamenjali s prenovljenim Mitsubishijevim Outlanderjem, za kar je lahko kriv podoben nos. Novi korejski, pardon, ameriški SUV, bo z novimi odbijači in lučmi prvič viden v Parizu.

Captiva, prvič predstavljena leta 2006, je ohranila zasnovo do sedem sedežev ter pridobila LED-smerokaze v smernikih, drugačne odprtine na boku in malenkostno drugačno bočno linijo, pod blatnike gredo tudi 19-palčna platišča. Veliko je tehničnih novosti, večina pa jih je povezanih s tremi novimi motorji, ki so serijsko povezani s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, na željo pa obstaja tudi avtomatika.

Novi 2, 2-litrski turbodizel bo na voljo ali s 163 ali s 184 'konji', 2, 4-litrski bencinski pa s 171 'konji'. Posodobljeno je podvozje, ESP bo serijski, kot štiri varnostne blazine in zavesi. Nekaj novosti je tudi v notranjosti, kjer so se oblikovalci lotili predvsem vratnih kljuk, osvetlitve in blaga sedežev. Prenovljena Captiva se bo začela prodajati spomladi 2011.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja