Prenovljena DS3 in DS3 Cabrio

20. 1. 2016
Deli

Znamka DS Automobiles je z osvežitvijo najmanjših modelov DS3 in DS3 Cabria zaokrožila prenovo svoje ponudbe.

Kot pravijo, so od predstavitve modela DS3 leta 2010, tedaj še v okviru Citroëna, prodali več kot 390.000 primerkov živahnega in stilsko naravnanega malčka.

Tokratna prenova, s katero naj bi še poudarili njegove odlike slogovne ikone, se je odrazila predvsem v prenovljenem sprednjem delu z bolj izrazito trapezoidno masko in nekoliko agresivnejšimi žarometi z led in ksenonsko tehnologijo. V notranjosti so povečali možnosti personalizacije, večji pa je tudi nabor info-zabavnostne in varnostne opreme, ki povsem ustreza ponudbi v drugih modelih francoske avtomobilske znamke.

Pod motornim pokrovom lahko kupci izbirajo med tremi bencinskimi trivaljniki PureTech, dvema turbibencinskima štirivaljnikoma THP in dvema turbodizelskima motorjema BlueHDi, ki so na voljo v kombinacijah z ročnim ali samodejnim menjalnikom. Najnovejši je turbobencinski trivaljnik PureTech130 v kombinaciji s samodejnim menjalnikom EAT6. V vrhu ponudbe izstopata različici DS3 Performance z močjo 208 'konjev' in navorom 300 Nm ter 15 mm nižjim športni vožnji prilagojenim podvozjem.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja