(Pre)nov(ljen)a Opel Antara

5. 12. 2010
Deli

Opel je svojega edinega mehkega terenca, ki je tesen sorodnik prav tako osvežene Chevroletove Captive, predstavil v prenovljeni podobi.

Spredaj je opaziti novo masko motorja z izpostavljenim logotipom, nove so meglenke, kromirani deli in drugi elementi. Zadnje luči so prav tako posodobili, na seznamu doplačilne opreme pa so se znašla 19-palčna platišča. V notranjosti so se najbolj posvetili merilnikom, ki imajo zdaj novo grafiko in boljšo osvetlitev. Električna parkirna zavora je po novem del serijske ponudbe, prav tako pomoč pri speljevanju navkreber in indikator izbire optimalne prestave.

Pogonski sklopi osvežene Antare so prenovljeni, prav vsi pa izpolnjujejo okoljsko normo Euro5. Novost je 2.2 CDTI s 120 in 135 kilovati moči. Šibkejšega dizla je mogoče naročiti tudi v kombinaciji z le prednjim pogonom. Močnejši motor je na voljo le s štirikolesnim pogonom, oba pa je mogoče naročiti s šeststopenjskim samodejnim ali z ročnim menjalnikom. Mimogrede, oba sta na novo razvita ter še bolj učinkovita in dinamična. Izboljšan je tudi 2, 4-litrski bencinski štirivaljnik s 125 kilovati moči.