Prenovljena Opel Corsa

7. 12. 2010
Deli

Po tehnični prenovi, s katero se je Corsa letos pripeljala na trg, Opel za prihodnje leto napoveduje še oblikovno prenovo.

Posodobljeni sprednji del ima bolj športno podobo z novo motorno masko, novimi lučmi in novima meglenkama. V paleti je šest novih izvedb lahkih platišč, nova sta tudi znak na zadku in večpredstavnostni informacijski sistem s sedmimi zvočniki. Sistem Touch & Connect ima petpalčni za dotik občutljiv barvni zaslon, kartografijo 28 držav (tudi s Slovenijo), bluetooth ter priključka za USB in iPod.

Kupci bodo pri notranjosti lahko izbirali med novimi barvnimi kombinacijami, novost pa je tudi paket dodatne opreme Linea z dvema širokima vzdolžnima črtama, drugačnima ohišjema zunanjih ogledal in 17-palčnimi platišči. Za varčneže bo zlasti zanimiva nova različica ecoFLEX 1, 3-litrskega motorja CDTI z največjo močjo 70 kilovatov in s sistemom start-stop. Ta različica po zagotovilih tovarne za 100 prevoženih kilometrov potrebuje le 3, 5 litra goriva, v zrak pa povprečno izpusti 94 gramov ogljikovega dioksida na prevoženi kilometer. Motorna ponudba prenovljene Corse se razteza v razponu moči od 48 do 141 kilovatov.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"