Prenovljena Partner in Expert

14. 4. 2012
Deli

Na celjskem sejmu Avto in vzdrževanje je Peugeot Slovenija predstavil prenovljena Partnerja in Experta.

Partner se pohvali z letnico rojstva 1996, medtem pa je (skupaj s Citroënovim Berlingom) bolj ali manj zasvojil tiste kupce, ki poleg zanesljivega avtomobila potrebujejo tudi prostorsko prilagodljivost in prostornost. Osnovne oblike v vsem tem času ni pretirano spreminjal, kljub vsemu pa se je zanj denimo odločilo več kot 45.000 kupcev.

Za boljšo prihodnost so ga za modelno leto malenkostno prenovili, predvsem pa oblikovno približali drugim hišnim (seveda novim) modelom. Drugačni so luči (dodane diodne), zunanji vzvratni ogledali in pokrov motorja, dodan pa je tudi prenovljen Peugeotov logo. V notranjosti so na voljo nove barvne kombinacije in materiali. Motorji ostajajo bolj ali manj enaki, dodane pa so 'ekološke' različice e-HDi, ki so opremljene s sistemom start-stop zadnje generacije.

Skozi podoben oblikovni proces je šel tudi Expert. Oblikovno se, tako kot Partner, navezuje na zadnje stilske zapovedi znamke, izboljšana je vsebina opreme, prenovljena pa je tudi motorna paleta (Euro 5), zaradi katere se Expert zdaj uvršča med vodilna vozila v svojem razredu po količini izpustov CO2.

Cene se v primerjavi s predhodniki niso bistveno zvišale, nekatere so ostale celo nespremenjene.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"