Prenovljena Škoda Superb

5. 4. 2013
Deli

Škodina modelska ofenziva se nadaljuje - začeli so z malčkom Citigo, nadaljevali z Rapidom in Octavio, zdaj pa so prenovili še njihov največji model Superb.

Obe različici (limuzina in Combi) bosta uradno predstavljeni 19. aprila, na predvečer avtomobilskega salona v Šanghaju. Pri Škodi zatrjujejo, da je prenova temeljita in zajema tako obliko kot notranjost pa tudi nekatere tehnične rešitve ter seveda motorje, zaradi katerih so prijaznejše porabe goriva ter nižji izpusti CO2.

Oblikovno tudi Superb sledi Škodini novi oblikovalski filozofiji. Tako naj bi bil prednji del avtomobila, vse do A stebričkov oblikovan povsem na novo. Povsem nov je tudi zadek (tako limuzina kot Combi), prvič so v lučeh uporabljeni LED pasovi. V notranjosti sta na voljo dva nova volanska obroča (skupaj jih je na voljo kar 9), novi so materiali in barvne kombinacije.

Motorji so v povprečju za kar 19 odstotkov varčnejši od predhodnikov, zahvala gre seveda predvsem sistemoma Start-stop in regeneraciji zavorne sile, s katerima bodo v Evropi v prihodnje opremljeni vsi dizelski motorji. Na voljo bo tudi različica 4x4 v kombinaciji z 2-litrskim dizelskim motorjem (103 ali 125 kW) močnejša bo zdaj na voljo tudi s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom DSG. Novi Superb bo na evropskih trgih naprodaj proti koncu junija 2013.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"