Prenovljena Trojka za rahlo višjo ceno

18. 9. 2008
Deli
Prenovljena Trojka za rahlo višjo ceno (foto: Vinko Kernc)
Vinko Kernc

Serijo 3, katere uradni nastop na trgu se začne 20. septembra, so nedavno izdatno prenovili. Gre za peto generacijo Trojke od leta 1975, modela, ki je vse odtlej jedro prodaje avtomobilov te znamke.

Ob tokratni prenovi velja omeniti spremenjena odbijača in pragove (dinamičnejši videz in milimetrski prirastek v širini), nove zadnje luči. LED smernike v prednjih žarometih, kakovostnejše notranje materiale, novo generacijo sistema iDrive (zdaj s sedmimi dodatnimi gumbi in z zaslonom višje ločljivosti), novi xDrive za različico 320d (ki naj bi potešila vse, ki imajo predsodek pred zadnjim pogonom), na novo razvit trilitrski turbodizel (ki je na voljo tudi s tehniko BluePerformance za standarde EU6) ter možnost sedemstopenjskega menjalnika z dvojno sklopko za kupe in kabriolet.

Cene so v povprečju zrasle za 400 do 500 evrov (tudi zaradi bogatejše opreme in novih tehnologij), tako da je v tem trenutku najcenejša Trojka 316i za 27.950 evrov. Za orientacijo: 335dA Touring stane 50.150 evrov. Osvežitev naj bi tudi v Sloveniji pospešila prodajo in pri Beemveju načrtujejo, da bodo prihodnje leto prodati okrog 500 Trojk. (VK)

Foto: Vinko Kernc

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol