Prenovljeni Clio za šestindvajsetletnico

13. 6. 2016
Deli

Renault je šestindvajset let po predstavitvi Clia prve generacije, ki ga je odtlej prodal v več kot 13 milijonih primerkov, predstavil prenovljeni Clio četrte generacije.

Renault je Cliu, ki kljub četrtemu letu proizvodnje v četrti generaciji še ni izgubil začetnega zagona in ga bodo kmalu začeli spet izdelovati tudi v Novem mestu, namenil precejšnjo oblikovno osvežitev, ki se odraža predvsem v polni led osvetlitvi, vključno z dnevnimi lučmi v obliki črke C na določenih različicah. Spredaj so preoblikovali masko z Renaultovim rombom in razširili vstopnik za zrak na odbijaču, zadaj pa so bili preoblikovani blatniki, ki dajejo vtis večje robustnosti. Barvni paleti so dodali štiri nove odtenke lakov - intenzivno rdečega, titansko sivega, biserno belega in jekleno modrega - spremembe so tudi pri kolesih.

Notranjosti so namenili nekaj dodatnega prestiža višjih modelov, povečali pa so tudi možnosti prilagoditve željam kupca. Clio bo na voljo tudi s tremi različnimi večpredstavnostnimi sistemi - Media Nav Evolution, Renault R-Link Evolution ali novim Smart R&Go, na voljo bo tudi zvočni sistem Bose, izčrpen pa je tudi izbor pripomočkov za pomoč vozniku. V vrhu ponudbe bo razkošno opremljena različica Clio Initiale Paris.

V motorni paleti, ki jo sestavlja 11 kombinacij motorjev in menjalnikov, izstopa predvsem novi motor 1,5 dCi 110 v kombinaciji s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom, turbobencinski motor TCe 120 pa bo na voljo tudi s šeststopenjskim ročnim menjalnikom.

Renault bo naročila za novi Clio začel sprejemati poleti, prvi primerki pa bodo iz salonov odpeljali septembra.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja