Prenovljeni Focus pri slovenskih trgovcih

6. 2. 2008
Deli

Nova je zunanjost, a tudi znotraj je veliko sprememb in novosti. Prav tako so nekoliko izpopolnjeni motorji, pri pogonski tehniki pa pri Summit Motorosu, uradnem zastopniku vozil Ford, težko pričakujejo dve novosti.

To sta menjalnik Power Shift (z dvema sklopkama, torej podobno kot DSG pri VW), ki ima šest prestav in bo sprva v kombinaciji z motorjem TDCi (menjalnik zmore prenesti do 450 Nm navora), ter različica Econetic, ki je v prid manjšemu onesnaževanju in seveda manjši porabi doživela številne tehnične izboljšave (motor 1.6 TDCi s filtrom delcev, izboljšan aerodinamični paket . . ).

Obe novosti bosta na naš trg prišli v drugi polovici tega leta, do takrat pa bodo na voljo 'klasične' različice: osem motorjev, šest paketov opreme (vključujoč različico ST) in tri karoserije - tri- in petvratna ter kombi. Možnih kombinacij je ogromno, cene pa se gibljejo od 13.610 (1.4 Ambiente tri vrata) do 27.730 (ST pet vrat) evrov. Posebej velja opozoriti na akcijsko ponudbo, v kateri so po posebej privlačnih cenah na voljo paketa Trend in Sport, vse tri karoserije ter motorji z 1, 6 do 1, 8 litra prostornine. (VK)

Foto: Ford

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja